Kiinteistövaihdannan palvelu

Ohjeet

Siirry ohjeiden sisällysluetteloon

Yrityskäyttäjä

Yrityskäyttäjän on tunnistauduttava Kiinteistövaihdannan palveluun vahvalla sähköisellä tunnistusmenetelmällä. Yrityskäyttäjien kirjautumiseen pääsee osoitteesta www.kiinteistoasiat.fi -> Kirjaudu yrityskäyttäjänä -linkin kautta.

Käyttöoikeuksien hallinnasta vastaa yritys itse.

Tunnistautuminen vahvalla tunnistuksella

Yrityskäyttäjän vahva tunnistus tapahtuu henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla. Kun em. tunnisteilla kirjaudutaan järjestelmään sisään, tarkistaa Kiinteistövaihdannan palvelu nimenkirjoitusoikeudet automaattisesti Kaupparekisteristä. Jos henkilöllä on nimenkirjoitusoikeudet useammassa organisaatiossa, pyytää palvelu valitsemaan organisaation, jota käyttäjä haluaa edustaa. Muussa tapauksessa palvelu ohjaa käyttäjän suoraan palvelun etusivulle.

Vahva tunnistus mahdollistaa yrityksen puolesta allekirjoittamisen. Nimenkirjoitusoikeus tarkastetaan Kaupparekisteristä.

Maksaminen laskulla

Yrityskäyttäjä voi maksaa asiointimaksuja, kuten yksityisasiakaskin, eli verkkopankkitunnuksilla.

Yrityksillä on vaihtoehtoisesti mahdollisuus solmia maksuja helpottava laskutussopimus. Laskutussopimus mahdollistaa asiointi- ja hakemusmaksujen maksamisen laskulla. Samalla laskulla voi maksaa laskulle merkityn ensimmäisen laskutettavan tapahtuman jälkeen 30 päivän sisällä kertyneet maksut. Jos käyttäjän organisaatiolla on voimassa oleva laskutussopimus, voi käyttäjä maksuvaiheessa päättää maksetaanko asiointimaksu tai hakemusmaksu verkkopankissa vai laskulla jälkikäteen.

Lisätietoa laskutukseen kohdassa Organisaatioille -> Laskutussopimus

versio: v12.0.2